achtergrond

Kom kennismaken

Op alle locaties ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Ochtend op de peutergroep

De peuterspeelzalen werken met een vast ritme. Deze structuur is prettig voor de kleintjes. Herkenbaar: we gaan in de kring, of samen aan tafel knutselen. De terugkerende activiteiten zorgen ervoor dat peuters zich vrij en veilig voelen.

Het programma ziet er ongeveer zo uit:

Tussen 8.00 en 8.45 uur: de kinderen worden gebracht. Er is koffie en thee; ouders kunnen even bijpraten met de leidster. De peuters zwaaien papa of mama uit.

8.45 uur: de leidsters bieden activiteiten aan. De peuters mogen ook 'vrij' spelen met het ontwikkelingsgerichte speelgoed of bijvoorbeeld de verkleedkleren!

9.30 uur: samen aan tafel; zingen, praten, of een verhaal lezen. We werken veel met thema’s, zoals Afrika, de kapper, de boerderij of Pasen. Daarna eten de kinderen fruit en drinken ze diksap.

10.15 uur: dan gaan we plassen en verschonen.

10.30 uur: samen spelen; enorm belangrijk voor de fantasie en ontwikkeling! We variëren met spelletjes en activiteiten. Van buiten spelen tot kleien en van voorlezen tot hutten bouwen. De behoefte van de peuters staat centraal. De leidsters stimuleren om activiteiten in groepsverband te doen: goed voor hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid! 

Tussen 11.45 en 12.00 uur: de leidsters verschonen de kleintjes. Het leuke ochtendje op de peuterspeelzaal is voorbij: ouders komen hun kroost weer halen! Op sommige groepen gelden er ruimere sluitingstijden. Vraag ernaar bij de leidsters.

Contact of aanmelden?

Klik hier!